ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

2014-06-19 00:08

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιάννης Σιγούρος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1961. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου (1984), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1999) και διπλωματούχος του Διδασκαλείου “Θεόδωρος Κάστανος” του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2010). Από τον Μάρτιο του 2015 είναι διδάκτορας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 και 2021-2022 δίδαξε στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης τα μαθήματα "Διδασκαλία με νέες τεχνολογίες" και "Εκπαιδευτικό λογισμικό".

Το 1985 άρχισε να αρθρογραφεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ συμμετείχε με άρθρα του στον συλλογικό τόμο Ειδικά Κεφάλαια ΤΠΕ στις Επιστήμες Αγωγής (2010) των Εκδόσεων Παπαζήση, στο επετειακό δίτομο έργο Χρονικά Αισθητικής (2011) που δημοσίευσε η Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής και στον συλλογικό τόμο Παιδική ηλικία και μετανάστευση: Προκλήσεις για την παιδαγωγική της ετερογένειας (2016) των Εκδόσεων Διάδραση.

Το 1997 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Νομός Ροδόπης - Ιστορία, Αρχαιολογία, Γεωγραφία, Ανθρωπογεωγραφία, Πολιτισμός που δημοσίευσε η Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής. Ακολούθησαν το Ανακαλύπτω τα μυστικά της ζωγραφικής από τις Εκδόσεις Κέδρος (2001), Τα εικαστικά στοιχεία και οι αρχές του design: Το “αλφάβητο” της ζωγραφικής που δημοσίευσε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» (2006), ο Οδηγός περιήγησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που δημοσίευσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (2007), έλαβε μέρος στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου Εικαστικές τέχνες και μαθηματικά με τεχνολογίες πληροφορικής, που δημοσιεύθηκε το 2011 από τις Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, ενώ ο ίδιος Εκδοτικός Οίκος, το 2012, εξέδωσε την τελευταία του δουλειά με τίτλο: Η εικαστική γλώσσα: Έκφραση και επικοινωνία μέσα από τη φωτογραφία.